A venit 1 decembrie, a trecut 1 decembrie

A trecut 1 decembrie. Mâine poimâine vine Crăciunul. Ce repede a mai trecut și timpul ăsta.

Sâmbătă ne vom uita iarăși la „Singur acasă”. Cred că este de acum al doilea sau al treilea an, poate, de când se uită și cei mici împreună cu noi și râd cu gura până la urechi de boacănele pricinuite de mezinul familiei protagoniste hoților care îi calcă casa.

Știu că sunt mulți oameni care se miră cum de vă mai uitați la „Singur acasă”. Știu că alții s-au plictisit de acest film care s-au dat la televizor în fiecare an de Crăciun. Dar pentru copii este o experiență nouă și îndelung așteptată.

Și revenind la ideea timpului ce a trecut așa de repede. Jur că nu îmi vine să cred cum a mai trecut încă un an. Parcă mai ieri a fost Crăciunul și cu toții ne uitam la „Singur acasă”, iar cei mici se amuzau teribil, după cum am mai spus râdeau cu gura până la urechi.

Ei bine, iată a fost 1 decembrie, am desenat, lipit, trasat, colorat, modelat plastilina, am lucrat fișe pe care le-am realizat eu.

Mai jos vreau să prezint pe scurt acele activități, realizate de noi pe această temă ca să le am ca amintire pentru anii ce vor veni.

Iată deci fișele realizate de mine pe tema zilei naționale a României. Aceste fișe sunt făcute de mine pentru copiii mei, dar ei nu tot timpul vor să facă ce vreau eu.

Cum ziceam că ei nu vor tot timpul să facă ceea ce le dau eu de făcut. Am două variante acasă. Varianta „când mai facem și noi mami ceva de pe telefon” și aici se referă la activitățile pe care eu le adun ca idei de realizat pe câte o temă anume. Și varianta „eu nu vreau să fac nimic, eu vreau doar să desenez”, și atunci îl las să deseneze. Și ghici ce: două din desenele lui au fost chiar pe această temă.

În fine mai jos am să pun cele realizate de copii din fișele de mai sus.

Iar aceste desene sunt făcute de cel mai mic și pasionat de desenat.

După cum ziceam am folosit și plastilina în activitățile noastre. Am modelat două ulcioare, cel mov l-a făcut Eliza, iar cel galben l-am făcut eu. Nu știu voi ziceți, dar mie al fetei mi se pare mai frumos decât al meu. Apoi a modelat Eliza, tot cu ajutorul meu, doi românași. Ca model am folosit cele două fișe realizate de mine.

Aici mai avem două activități ce au legătură cu steagul României. Un mini-puzzle închipuit de mine.

Și un steguleț simplu de realizat din carton reciclat. Pur și simplu am tăiat o cutie de la pizza și am desenat un steag pe partea albă. Eliza l-a colorat și l-a decupat, iar apoi l-am lipit pe perete.

Hora Unirii

Hai să dăm mână cu mână

Cei cu inimă română,

Sa-nvârtim hora frăției

Pe pământul României!

Această activitate a fost puțin cam dificilă de realizat deoarece copiii pe care i-am decupat pentru a forma hora se tot rupeau când i-am colorat.

Cam acestea sunt activitățile noastre pe tema Zilei naționale a României. Iar în imaginea de mai jos este panoul nostru tematic.

Urmează să vă prezint activități legate de sărbătorile ce se apropie cu pași repezi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.