Luna decembrie 2021

S-a sfârșit luna decembrie, s-a sfârșit anul. Am adunat aici toate desenele și toate activitățile noastre pe tema sărbătorilor ce au trecut.

În primul rând din seria: colorăm și învățăm lunile anului. Ultima lună din an este luna decembrie, luna sărbătorilor de iarnă.

Luna decembrie egal venirea celor doi moși atât de îndrăgiți de copii. Ca să ținem socoteala mai ușor câte zile mai avem până la sărbători am desenat acest mic calendar al lunii decembrie.

Primul moș care aduce daruri celor cuminți este Moșul Nicolae. Iată câteva desene pe care le-am făcut cu această ocazie.

Cea mai importantă sărbătoare a lunii decembrie este Crăciunul. Și iată aici câteva desene de Crăciun. Și cel mai important dintre toți Moș Crăciun.

Când mai aveam câteva zile până la Crăciun m-am gândit să facem un tablou tridimensional de iarnă. Am făcut o căsuță și cred că am făcut-o cam micuță, dar e prima oară când am făcut una. Aș fi vrut să adaug sania moșului cu renii și cu însuși Moș Crăciun încărcat cu daruri pentru toți copiii, dar din păcate nu am reușit. Rămâne pe anul viitor.

Iar copiii au făcut fiecare panoul lor de decembrie.

Aveam aceste cartoane de la niște seturi de jucării și m-am gândit să le folosim la o activitate.

Panoul lui Gabi are în partea de sus desene care reprezintă căciulă, fular, mănuși, nelipsite, nu-i așa, iarna. Iar celelalte desene: bradul cu cadourile, căsuțele, copilul cu sania, omul de zăpadă, toate sunt desenate de el singur singurel. Pentru ca să pară mai de iarnă am adăugat drept zăpadă vată.

Celălalt este al Elizei. Fulgul și bradul ne-am inspirat de pe Facebook, le făcusem de multă vreme și le ținea printr-o carte, apoi i-a venit ideea să le lipsească aici, sucind marginile astfel. Bucățele de hârtie rămase de unde a decupat altceva i-au ieșit în așa fel încât „uite mami asta zici că-i o carte, iar asta seamănă cu o inimă ❤️” „și mai sunt așa”. Le-a folosit apoi pentru a decora bradul ei. Mai avem și un om de zăpadă și o sanie trasă de reni, și cine o fi oare moșul care șade în ea și împarte daruri din sacul lui cel mare.

Și nu în ultimul rând brăduțul de Crăciun în diverse moduri realizat.

Și ultimul, dar nu cel din urmă: felicitările de Crăciun. Am realizat trei astfel de felicitări. Două dintre ele însă am uitat să le fotografiez înainte de ale dărui mătușilor pentru care le-am realizat.

Cam atât de la noi despre luna lui decembrie. Anul acesta care a început să ne aducă tuturor zile mai bune, clipe mai liniștite și suflete mai armonioase. Pupici. ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.