A venit toamna, cu grădiniță și cu răceli. Ceapa e ajutorul meu

În acest moment am multe în mintea mea, dragostea și iubirea îmi topesc inima. El uneori este ciudat, dar bun sau rău eu tot îl iubesc. În fine asta este n-am ce face mă conformez și merg mai departe. Poate or veni și vremuri mai bune.

Dar cumva nu despre asta vroiam să scriu astăzi. Ci despre venirea toamnei, despre începutul de an școlar și despre răcelile aferente acestei perioade.  Mdam am început și noi început grădinița și sinceră să fiu am avut ceva temeri căci după problemele de anul trecut mă așteptam să întâmpinăm  dificultăți din partea Elizei. Mai ales pentru faptul că fata trebuia să plece la grădiniță cu microbuzul, fără mine evident. Deci clar aveam temeri că va plânge, că nu va vrea să urce în microbuz, dar surpriza surprizelor a fost că s-a acomodat atât de bine încât a treia zi după urcarea în microbuz mi-a făcut cu mâna pe geam fericită nevoie mare. Ce aiurea m-am simțit când am văzut că mă întorc singurică acasă, fără puiul meu cel mic. Mda un pic cam goală, dar totuși fericită. Trebuie să recunosc totuși, cred eu, meritul este în totalitate al doamnei educatoare care este o drăguță și mi-a permis să merg cu ea în prima zi pe microbuz, cât și fapul că de fiecare dată când a văzut-o plângând a învăluit-o într-o îmbrățișare, i-a vorbit frumos. Ce mai o doamnă educatoare cum rar găsești și cum ar trebui să fie toate.

Dar cum odată cu începerea anului școlar a venit și toamna  deci inclusiv și diversele viroze, prima răceală nu a întârziat să apară. Mă cam așteptam eu și tot am zis mereu că primul an la grădi va fi presărat cu gripe și răceli. Dar nu credeam că atât de curând v-a apărea primul episod de răceală. Dar s-a întâmplat ca săptămâna trecută când am mers s-o iau de la microbuz ca micuța mea să aibă un pic de febră. Febra nu era mare, doar 38.00, și nu m-aș fi gândit la cine ce dacă nu aș fi văzut-o așa moleșită și cu chef de somn. Ceea ce pentru ea care eu mereu mă rog de ea ca să adoarmă clar era ceva neobișnuit. În fine i-am pus un supozitor de paracetamol pentru scăderea febrei și cam cu sufletul îndoit am plecat la lucru și am lăsat-o cu soacra mea. A fost prima dată când nu am stat lângă ea când era bolnăvioară și mai ales că o lăsasem cu febră ,chiar dacă era mică tot îmi era un pic aiurea. Dar ca să nu apară alte probleme i-am lăsat instrucțiuni soacrămii să îi dea 5 mililitri de nurofen cam peste vreo patru ore mai mult preventiv așa ca să nu îi crească febra între timp ce sunt eu plecată.

Ca să fac o paranteză cel mic mai fusese răcit cu o zi sau două înainte. A avut mucișori, strănuta și parcă și tușea dar nu prea. A fost ceva gen prima zi a fost răcit așa și parcă pe seară sau a doua zi, dar cred că a doua zi de dimineață totuși, i-am făcut un sirop de ceapă cu miere și i-a făcut bine. Am tocat o ceapă mică mărunțel și am pus vreo două linguri de miere peste ea. Am acoperit-o și am lăsat-o unde bătea soarele tare. Nu a durat mult și a început să își lase o zeamă. Am lăsat-o până pe seară  apoi am strecurat-o. Dar nu am așteptat să o strecor și i-am și dat copilului vreo două lingurițe pe dupamiază și apoi încă una seara. Nu știu ce pot să vă zic și de ce și cum dar cum este vorba ceea, parcă i-ar fi luat cu mâna, așa și el i-a trecut imediat. Ce proprietăți o fi având zău nu pot să îmi explic, dar totuși la Eliza nu prea a mers nici nu prea a vrut să ia că nu i-a plăcut și vreun efect nu i-a făcut. La urma urmei i-am luat un sirop de tuse de la farmacie că febră nu a mai făcut decât de vreo două ori și tot mică, dar în schimb a tot ținut-o cu o tuse de săptămâna trecută până acum inclusiv.

Eu una în general sunt în primul rând pentru tot ce este natural, și pe cât posibil făcut în casă. Dar când nu am încotro cumpăr și de la farmacie. Cu toate că nimic nu se compară cu proprietățile naturale ale unor lucruri pe care cele mai multe ori le avem la îndemână. Să vă dau de exemplu tot ceapa. Cum v-am povestit cât și cel mic  fost răcit. Ei bine într-o noapte a avut o tuse ce nu-l lăsa să doarmă ce mi-a amintit că citisem o dată pe un grup de mame despre un remediu privind această legumă.  Și anume se ia o ceapă se zdrobește și se pune la colțul patuui ori în fine cât mai aproape cel mic. Așa am făcut și eu și chiar l-a ajutat, mai mult decât a făcut-o gelul acela mentolat de l-am cumpărat de la farmacie și am dat o grămadă de bani pe el. Și asta am făcut astăzi și cu Eliza când se îneca de tuse prin somn și iarăși a fost de folos.

Și dacă tot a fost răcită am ținut-o acasă vreo trei zile, ce a însemnat vineri și apoi luni și marți, și tare rău am făcut căci miercuri nu vroia să meargă la grădi , iar joi de-abia am reușit să o trezesc. Că deh dacă își pierde obișnuința, uită și apoi iar este greu.

Acum sincer nu cred că am țint-o acasă degeaba căci chiar tușea rău, dar deh ce să facem. Suntem și noi mici, până o’m crește mari mai trecem și din astea. Și dacă v-a plăcut de noi și vreți  să mai reveniți și vreți să ne mai citiți dați like  și paginii de facebook și  cât și abonare blog. Vă pup și vă salut  și pe aici vă mai aștept.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.