Dacă gândești pozitiv până la urmă iese și soarele

De ceva vreme lucrez cu mine însumi la modul de gândire pozitiv. Și mai am mult de lucru, multe de schimbat la mine sunt. Totul este din gândire. Dar gândirea este ceva ce face parte din noi și ce nu putem schimba așa cu una cu două. Este important însă să înțelegi că asta-i buba și să vrei să remediezi.

Și aș vrea să urlu lumii toată că noi cu toții avem această șansă să schimbăm acest ceva în noi și apoi jur împrejurul nostru. Dar este greu. E greu să le spui oamenilor că totul poate fii mai bine doar să dorească să fie bine. Cum să le dau altora lecții de bună și pozitivă gândire când nici eu nu reușesc întotdeauna într-o asemenea ispravă.

Am mai încercat adesea să le explic unora cum că dacă gândești pozitiv ți se întâmplă lucruri pozitive, dar dacă dimpotrivă gândești negativ ți se întâmplă lucruri negative. Și totuși nu este doar despre ce gândești cât și despre în ce mod formulezi aceste gânduri. Să vă dau un exemplu. De curând a fost la noi în vizită un unchi. Acesta îmi povestea cum de fiecare dată când pleacă de acasă cu mașina dacă își spunea în gâns „sper azi să nu mă întâlnesc cu polițiștii” fix atunci dădea peste ei în drumul său spre servici. După cum este vorba aceea de ceea ce ți-e frică nu scapi așa noi când formulăm un gând nu trebuie să fie sub formă de negație ci mai degrabă sub formă de afirmație. De aici expresia de „afirmații pozitive”.

Să vă mai dau un exemplu, personal de data aceasta. Într-o zi ne întorceam pe jos împreună cu cei mici din oraș după ce am fost cu ei în parc și la magazin pentru niscaiva cumpărături.  Si pe drumul spre casă a început să se înnoreze și parcă îmi amintesc că a și tunat. Soțul și soacra mea cu care eram împreună au început să spună că era bună o umbrelă că sigur ne apucă ploaia. Eu în schimb în gândul meu am început să rostesc afirmații pozitive de genul : „aleg să cred ploaia este departe de noi” , „pe drumul nostru până acasă sigur se ivește soarele”, „vom ajunge uscați până acasâă”, ” ploaia poate să înceapă după ce intrăm noi în casă” și am continuat să repet tot mereu „iese soarele, iese soarele”. Și ce să vezi la un moment dat a ieșit întradevăr soarele din nou cum fusese și când am plecat de acasă și ne-a ținut așa cam până am intrat în casă ne-am  schimbat de hainele de afară și deabia apoi a început o ploaie și un vânt de nici nu îți venea să crezi.

Acum fiecare crede ce vrea el coicidență sau adevăr, dar eu totuși cred că este adevărat  tot ce vă spun căci am trăit pe pielea mea unele experiențe de când încerc să gândesc pozitiv. Desigur că nu-i ușor. Dar vă asigur că dacă voi credeți cu adevărat în cele ce vă spun se pot îndeplini și minuni. Dar trebuie să crezi cu adevărat și mai sunt încă multe de învățat și descoperit și pentru mine, dar dacă vreți le putem descoperi împreună dacă vreți si dacă vă face plăcere sa citiți si sa urmăriți ce am să mai împart cu voi din cele ce eu voi descoperi despre mine si despre modul de a gândi pozitiv.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.