Cică nu am voie să râd …. pff … off

Nu știu cum sunt unele persoane, dar mie îmi place să râd și cred că râsul face bine. Ori mă înșel? Adică din ce știu eu face bine la riduri, să-ți mai ridici din când în când moralul fie cu un film amuzant, fie cu niște glumițe citite de prin ziare sau reviste sau cu vreo postare amuzantă pe internet (cazul meu).

De fapt poți găsi infinit multe motive în viață ca să râzi. Eu am găsit amuzante chiar și fragmente din unele cărți de parenting pe care le citesc zilele astea. Din totdeauna mi-a plăcut lectura trebuie să recunosc. Dar acum nu-mi permit sa-mi cumpăr cărți așa că le descarc în pdf de pe situri unde se pot găsi gratuit și citesc când am timp. Cel mai adesea asta se întâmplă noaptea, dimineața devreme, devreme sau în timp ce dorm copiii. Printre aceste lecturi cum este normal și frumos se găsesc, mă rog poate nu tot timpul, dar uneori totuși sunt, și fragnente amuzante. Și atunci mă bușește câte un râs de zile mari. Alteori am cam învățat să mă abțin. Când nu reușesc mă țin de nas sau mă gândesc la lucruri teribile. Poate veți spune că preocuparea mea este să nu cumva să trezesc pe cei mici. Da cum, nici pomeneală. Alta-i problema și socoteala ce mă ține. Of, of, soacră, soacră, poamă acră. Că acră te-a mai făcut Dumnezeu. Cum e posibil așa ceva de în casa asta nu ai voie să râzi?

Hmm … Ce să zic nu știu dar una și două fac trei iar eu dacă vreau să râd tre’ să plâng ca să fie ea fericită. Adică bre’ dacă mă aude râzând din cealaltă cameră mă trezesc că face în fel și chip, că în opinia ei o femeie ce râde este ori nebună ori curvă. Că cică râsu’ nu-i un lucru bun. Dar poate n-o fi auzit ea, dar eu din câte știu râsul face bine.

Și e dovedit științific, nu așa pe băbește cu este ea obișnuită. Iată deci câteva dintre beficiile acestei activități atât de plăcute. Râsul reduce riscul de infarct, este antistres și antidepresiv și chiar și analgezic, căci favorizeaza producerea de endorfine, reducand astfel senzatia de durere. Crește chiar și imunitatea și te ajută să slăbești, 10-15 minute de ras pe zi te fac sa consumi pana la 40 calorii, adica 2 kg pe an.

Râsul destinde mușchii fetei, ai cotului, ai abdomenului, ai bratelor si picioarelor. De aceea, dupa ce radem, dormim mult mai profund. Acum de asta dormitul nu știu ce să zic căci ai mei copii mititei în fiecare seară au chef de râs și de hârjonit și nu pare să îi ia somnul prea repede, dar dacă așa zic ei specialiștii apoi nu avem decât să îi credem pe cuvânt. Ori nu?

În fine orice am zice noi cert este că râsul face bine. Și mie una îmi place să râd, când găsesc motiv, că doar nu ați crede că râd așa de una singură degeaba prin casă 😂😂😂😂. Dar deh de dragul sfintei liniști tre’ să mă abțin, cât pot. Iar când nu mai pot schimb cartea și citesc „Puterea extraordinară a subconștientului tău” ori parcă așa se numea. Că acolo sper să nu mai găsesc nimica de râs că altfel mă ucide draga mea mamă soacră. Of cât de mult o iubesc eu pe ea. Mor și alta nu de drgul ei. Off. Deh, asta e.

Vouă ce vă place? Ce vă face să râdeți?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.