Hoțu’, hoțu’ prinde hoțu’

Știți v-am mai povestit eu vouă că am început în ultima vreme să intru mai des în grădină, dar nu v-am povestit poate cât îmi este de groază să nu dau peste căpușe sau peste șerpi. Din păcate pentru mine am dat și peste șerpi, cât despre căpușe se găsesc o mulțime în grădină.
Prima întâmplare cu un șarpe am povestit-o aici.  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2081043965483415&id=2046564122264733  Nu știu nici eu cum am reușit sa-l fac bucăți așa doar din trei mișcări. Mai ales că de curând am mai găsit unul prin curte. De data sta l-a găsit soacra mea și trebuie să recunosc că , deși de obicei nu o prea suport, de data asta aditudinea ce a avut-o a fost de admirat. Eu una nu știu dacă aș putea avea vreodată atâta curaj, adică întradevăr că l-am făcut pe acela praf atunci, dar cu siguranță la mine a fost vorba de un instinct de moment.

Să povestesc ultima întâmplare cu un șarpe la noi în curte totuși. Acesta stătea binemersi sub o buturugă. Soacră-mea când l-a văzut a luat o sapă și s-a postat la ceva distanță de el așteptând să vadă dacă face vreo mișcare. Când a venit câinele ea a dat buturuga la o parte și l-a găsit că stătea încolăcit. Ea a strgat la câine „hoțu’, hoțu’ , prinde hoțu’ !” Apoi Copilu’ l-a prins de vreo două ori în colți și la scuturat bine. Astfel încât să poată soacra mea să îl omoare cu sapa. Și totuși m-am uitat că ea nu l-a făcut bucăți cu toate că a dat cu sapa în el și vă jur că nu înțeleg eu cum de am reușit această performanță. La final soacră-mea era plină de sudoare pe frunte, ce să mai pe oricare l-ar trece toate apele să vadă un șarpe în față.
În fine sper să nu mai avem acest gen de întâlniri prin curte sau prin grădină. Dar este cam dificil mai ales că și de-o parte și de alta ne învecinăm cu două grădini unde iarba îmi ajunge până la brâu. În scopul ăsta și în speranța că nu voi mai vedea nici șerpi, dar nici odioasele de căpușe îmi doresc să intru zilnic în grădină pentru a menține iarba joasă spre inexistentă.
Cu toate astea că îmi este frică nu vreau să mă laș păgubașă. Mi-am promis că voi intra mai des chiar zilnic în grădină. Să ud roșiile, mai tai iarba, mai una alta așa aflu și învăț cu ce se mănână grădinăritul. Și atunci când îmi este frică îmi repet mi-e însumi că „sunt în siguranță”, „totul este bine” sau alte afirmații pozitive care ar atrage doar binele în jurul meu. Și din fericire până acum nu am mai avut de a face cu șerpi în grădină. Căpușe am văzut tot mereu, dar totuși dimineața sunt mai puține.
Acum vă las după cum se pare s-a făcut și dimineață, of , acum mă duc să mă schimb și în grădină cu mine. Vă îmbrățișez și pe data viitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.