Gândirea pozitivă, eu cred că merită încercat

Acum vreo câțiva ani, când încă nu îl cunoscusem pe actualul meu, un unchi m-ia dat o carte numită „Gândirea pozitivă” , numele autorului nu mi-l mai amintesc. Dar oricum ce e că atunci la momentul acela mi s-a părut plictisitoare și nu am citit-o. Și foarte rău am făcut. Dacă aș fi citit-o și aș fi și înțeles ce scria acolo un mare bine mi-aș fi făcut mie vă jur.

După o vreme când deja îi aveam pe aștia mici, deci clar multă vreme după, am prins curaj să o citesc. Din păcate însă nu am reușit să otermin din cauza faptului că am pierdut-o. Dar din cele câteva capitole ce am reușit să le citesc am reținut că întotdeauna atunci când îți dorești ceva cu adevărat trebuie să te rogi puterii divine ce ne-a creat pe toți ca prin eul sfânt care sălăsluiește în tine să reușești în ceea ce ți-ai propus.

Un exercițiu bun de făcut în acest scop este acela de a închide ochii și de ați imagina, de a vizualiza cu ochii minții acel lucru pe care ți-l dorești și de a te bucura pentru el ca și cum ar fi deja al tău. În carte erau trecute episoade descrise de autor cu întâmplări ce nu știu cât de reale erau sau nu.

Dar cert este că pe mine aceste exerciții m-au ajutat aș putea spune, cred cel puțin dacă nu o fi o simplă coincidență în anumite momente când în îmi doream să reușesc în lucruri întradevăr simple, lucruri casnice , lucruri ce țineau de copii. Dar am folosit acest exercițiu și de curând într-o problemă mai gravă și după cum pare lucrurile par a se așeza ceva mai bine. Cu toate că nu putem striga încă victorie. Repet nu știu a fi poate o coincidență sau nu dar eu totuși cred că merită încercat a gândi pozitiv.

Și totuși cât de rău îmi pare că nu am citit-o la momentul acela când mi-a dat-o unchiul căci în următoarele capitole parcă îmi amintesc despre iubirea și prețiirea de sine. Poate aș fi reușit să înțeleg lucruri care să ajute să mă prețuiesc pe mine însumi mai mult decât orice. Regret, dar acum e inutil.

Cum de mi-am adus aminte de asta acum? O prietenă de pe facebook mi-a recomandat de curând o carte și aș fi vrut să o citesc, dar cum nu am acum posibilitatea de cumpăra nimic nu am reușit să mi-o procur. Așa că am început să citesc una din celelalte recomandate tot de această femeie unică. Nici nu știu dacă îi pot da numele, dar mi-a recomandat cărțile lui Hay  Louie. Și acum citesc „Meditații pentru a-ți vindeca viața” pentru că am reușit să o descarc de pe internet gratis. În fine am să termin acum și o mai citesc odată și apoi revin cu impresii. Mulțumesc enorm Raluca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.