Azi mă simt frumoasă sau Despre frumusețe home made

Astăzi când am trecut prin fața oglinzii mi-am văzut fața mai netedă, mai frumoasă, mai nu știu cum. Și doamne de când îmi doream asta. Adică, v-am mai povestit eu vouă despre cum de ceva vreme mă simțeam tot mai urâtă și nu mă plăceam pe mine însumi. Și cum uitatul în oglindă era ceva greu de făcut pentru mine, ca să numai zic de poze tip selfie era imposibil ca eu să fac așa ceva.

Ce m-a făcut să-mi dau seama că trebuie și că vreau să schimb ceva? De o vreme urmăresc pe facebook unele grupuri de mame și într-un timp erau mai ales postări de genul „să vedem poze cu mămici și pitici” sau „să vedem poze cu mămici”. Am încercat și eu să fac o astfel de poză, dar imediat după aceea am și șterso. Nu-mi plăcea absolut deloc ce vedeam. Deloc deloc.

Atunci m-am hotărât că trebuie făcută o schimbare. Și am început cu tratamente pentru chip făcute în casă. Am căutat pe internet cam ce s-ar potrivi și am descoperit că de multe ori ai în casă cele trebuincioase unui tratament cosmetic fără să cheltui sume exorbitante.

Ce am făcut eu mai precis? Am curățat tenul cu un ceai, de tei în cazul meu ( îl aveam deja pregătit) . Dar voi puteți folosi ceai de mușețel. Am efectuat un peeling cu mălai amestecat cu puțin ulei, de floarea soarelui în cazul meu (de ăsta aveam în casă) , dar voi puteți folosi de măsline dacă aveți că-i mai bun. Am clătit fața bine și apoi am aplicat o mască făcută tot în casă. Prima dată am pus iaurt, banană și o linguriță de miere. Altădată am pus doar iaurt și banană, căci îmi lipsea mierea. Se pot face și alte combinații, despre care am să scriu pe parcurs după ce le voi încerca.

Acum uitându-mă în oglindă am văzut că totul a avut rezultate bune căci îmi place ceea ce văd. Și sunt fericită. Și voi continua. Iar de data asta sper să nu mai uit pe mine însumi într-un colțișor al sufletui meu prăfuit de atâtea griji și supărări. Vă pup și pe data viitoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.